To stane takhle, jdete do masny, protože zapomenete koupit kuřecí skelety v Libině. Na Kozince skelety nemají, ale mají nádherný hovězí krk a ještě k tomu za dobrou cenu. Tak jeden mazlící kousek jede s vámi. Je z toho výborná polévka a taky tahle dobrota. Lze ji jíst s chlebem, zabalení v tortille, s těstovinami nebo také s nachos.
Suroviny
0,5 kg hovězí krk, namletý
1 velká konzerva červených fazolí v nálevu
1 chilli paprička
1 hrnek mrazené kukuřice
1 červená cibule na měsíčky
3 stroužky česneku
1/2 sklenice domácího protlaku
2 lžíce ajvaru
1-2 čtverečky hořké čokolády
1 lžička římský kmín mletý
1 lžička koriandr mletý
1/2 lžičky mleté skořice
1 lžičky tymián sušený
1 lžička červená paprika mletá
1 lžíce balzamiko ocet
1 kapie na kousky
olivový olej na smažení
hovězí vývar nebo bujón
sůl, pepř, čerstvý koriandr na ozdobu
Postup
Na oleji si osmažím cibuli, česnek, přidám maso a pořádně do rozdělím na jednotlivé kousky. Chvíli smažím. pak přidám všechno koření a nechám rozvonět. Přidám vývar, ajvar a protlak a kapii. Opepřím, osolím.
Zakryji a nechám dusit.
Jakmile je maso měkké, přidám kukuřici a fazole. Dochutím balzamiko octem a hořkou čokoládou. Případně dosolím nebo přidám chilli, podle toho, jak to chci mít pikantní.
Před podáváním nechám 30 min odpočinout, aby se chutě propojili.
Podávám s naloženou cibulí, ozdobené koriandrem a s chlebem, rýží nebo tortillami.
Domácí nachos
Tortilly nakrájím na měsíčky, z obou stran potřu olivovým olejem a zapeču pod grilem asi tak 2-3 minuty. Je to potřeba hlídat.
Pak dám do mísy, přidám chilli con carne, chedar a zapeču. Nakonec přidám nakrájené avokádo, limetovou šťávu a posypu chilli.
Komentáře
Okomentovat