Mám jíst víc luštěnin. Tak dobrá, padla volba na fazole. Zkusila jsem je trochu jinak, bez omáčky. No, jsou trochu suché, prostě bez omáčky, ale moc jsem si na nich pochutnala. A bez fazolí by nebylo višňového řezu...
Suroviny
vařené bílé fazole
2 klobásky na kousky
pancetta nebo špek na menší kousky
majoránka
cibule na klínky
lžíce sádla
majoránka, pepř a sůl na dochucení
velký panák octa
smažená cibulka na posyp
Postup
Večer si namočím propláchnu a namočím fazole. Druhý den je uvařím, aby byly měkké, ale zároveň pevné. Použila jsem malé bílé, ale lze jakékoliv.
Na pánev si dám sádlo. Přidám pancettu nebo špek a klobásku. Vše trochu osmažím. Přidám scezené fazole. Ochutím majoránkou, pepřem a solí. Smažím, aby se i fazole trochu osmažily. Na závěr vliji velký panák octa. Pořádně promíchám a ještě asi minutu smažím.
Na talíři ozdobím křupavou smaženou cibulkou. podávám s chlebem a naloženou kyselou zeleninou.
Komentáře
Okomentovat