Králičí závitky na kapustičkách



Tohle jídlo vzniklo z toho, co jsem našla v lednici. A podařilo se. Blanky jsou části z králíka, které nevím, jestli se prodávají samostatně. My je nechávám buď s dohromady s hřbety nebo zvlášť. Ale závitky dělám jen já. Máma je jen hodila na máslo. Jenže já mám tuto část masa ráda.

Suroviny
6 ks králičí blány (hrudí)
tvarůžky (lze nahradit jiným sýrem, ale tvargle jsou tvargle), válečky
hořčice
parmská šunka
kapustičky
máslo
čerstvě mletý pepř

Postup
Blanky si potřu hořčicí a lehce opepřím. Doprostřed položím polovinu válečku. Zamotám a zabalím do plátku sušené šunky. Osmažím na trošce olivového oleje ze všech stran, ale jen chvilku.
Dám do zapékací mísy, přihodím očištěné kapustičky a kousky másla. Podliji malinko vodou. Dám do trouby na 200°C.
Nechám zapéct, trvá to tak 35-40 min.
Tvarůžky sice vytečou, ale to nevadí, krásně obalí kapustičky.

Podávám s rýží.

 

Komentáře