Klobáska s kapustovým pyré a majoránkovou cibulkou


Tohle jídlo se vážně povedlo: Chutě k sobě ladí a i taťkovi se dělaly boule za ušima.

Suroviny a postup
3 čerstvé klobásky (salsiccia) - dle počtu strávníků

Klobásky smažím na trošce oleje, samy pak ještě pustí tuk. Při smažení to hodně prská, tak používám takové sítko na zakrytí pánvičky. Trvá to tak 20 min.
Troubu si zahřeji na 80°C a po usmažení tam přendám klobásky.
Vysmažený tuk použiji na cibulku.

Majoránková cibulka
4 ks červená cibule (může být i žlutá)
balzamikový ocet, asi 1,5 lžíce (dle chuti)
sůl, pepř
lžička medu

Cibulku si nakrájím na půlměsíčky. Hodím do pánvičky po klobáskách, osolím. Chvíli smažím, pak přidám pepř, med a ocet, podliji trochou vody. Zamíchám a tekutinu nechám odpařit. Ochutnám, případně dochutím. Na závěr přimíchám menší hrstku rozemnuté majoránky.

Kapustičkovo - bramborové pyré
1 balení růžičkové kapusty
1-2 brambory dle velikosti
máslo
sůl, muškátový oříšek

Očištěné kapustičky a oloupané brambory dám společně vařit. Jakmile jsou brambory měkké, sliji vodu. Pár kapustiček si oddělám na ozdobu. Přidám máslo, lehce osolím a dám špetku muškátového oříšku. Rozmixuji na pyré. Lze udělaz i bez přidání brambor.




Komentáře