Moc dobré bagety, trochu hutnější. Hodí se i na jednohubky.
Suroviny na omládek
100 g vody
lžička sladěnky (pokud nemáš, dej cukr
15 g čerstvého droždí
120 g hladké mouky
Droždí si rozmíchám ve vodě a vše smíchám dohromady do hladkého těstíčka. Zakryji a nechám kynout asi hodinu.
Suroviny na těsto - do omládku přidám
130 g světlého piva
3 lžíce oleje
100 g žitné celozrnné mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pšeničné chlebové mouky
1,5 lžičky soli
1 lžičku chlebového koření
1 lžičku drceného kmínu
Vypracuji těsto, dělám to v robotu. Nechám heky vykynout, zakryté fólií nebo vlhkou utěrkou. Asi tak 1,5-2 hodiny podle teploty okolí.
Těsto vyklopím na vál a propracuji, rozdělím na 4 díly, z každého udělám kouli a nechám 15 min odpočinout.
Připravím si plech s pečícím papírem.
Bulky rozválím na bagetky, dám na plech a nechám vykynout, tak 15 - 30 min.
Zapnu si troubu na 220°C.
Bagety naříznu na vrchu několikrát naříznu anebo taky ne (když ne, tak většinou na straně prasknou). Potřu vodou. Hodím do vyhřáté trouby a peču 20-25 min.
Komentáře
Okomentovat