Závin s kysaným zelím a tvarůžky

Krásně jednoduché, rychlé a chutné. Tedy pro milovníky zelí a tvarůžků, protože se jedná o tuto skvělou kombinaci. Samozřejmě je ideální domácí kysané zelí nebo to, co máte chuťově vyzkoušené.

Suroviny
1 balení listového těsta (použila jsem už rozválené na papíře)
1 větší hrst kysaného zelí, vymačkané co nejvíc di sucha
1 balení tvarůžkových tyčinek
drcený i celý kmín
sůl, pepř
1 velká cibule na půlkolečka
lžíce másla
1 vejce na potření

Postup
Zelí si pořádně vymačkám a překrájím. Cibuli nakrájím na tenká půlkolečka. Na másle ji začnu smažit. Až se začne trochu přichytávat, přidám k ní zelí, špetku soli a trochu drceného kmínu, čerstvě namletý pepř. Chvíli všechno dohromady smažím a pak nechám vychladnout. Nemusí to být úplně studené, ale aby to nebylo horké, protože, když to dáš na těsto, tak se začne lepit.

Zapnu si troubu na 180° na horkovzduch. Rozšlehám si vejce v hrníčku.
Těsto si rozdělám, navrstvím zelí. Nemělo by ho být moc ani málo. Asi tak, aby byla slabší vrstva, ale nebylo vidět těsto.
Na bližší okraj si položím celé válečky tvarůžků.
Potřu si vzdálenější okraj rozšlehaným vejcem. Zabalím do závinu, konce zahnu dolů.
Potřu rozšlehaným vejcem, posypu kmínem a celou mořskou solí. Na několika místech propíchám vidličkou.
Peču asi 30 minut do zlatova.
Nechám pořádně vychladnout.

Dají se rovnou nakrájet také kolečka a upéct tak šneky.




 

Komentáře