Vypadá to jako smažená rýže. Ale je to květák. A mě to moc chutnalo.
Suroviny
1/2 květáku
2 mrkve
1 menší cibule
1/2 červené kapie
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce sójové omáčky
čerstvě mletý pepř
hrst petrželky nasekané nahrubo
losos (nebo krevety)
na podávání: sladká chilli omáčka
Postup
Lososa dám na 30 min do parní trouby.
Zeleninu si očistím.
Do mixéru dám rozdělaný květák na růžičky, cibuli a česnek a také mrkev. Vše postupně rozmixuji. Kapii nakrájím na malé kousky.
Na wok pánev dám trochu olivového oleje a smažím rozmixovanou zeleninu, přidám kapii. Ochutím sójovou omáčkou a opepřím. Na závěr přidám čerstvou petrželku.
Velmi jednoduché, velmi rychlé a chutné. Lze udělat i jen květák, ochutit dle fantazie. Je to také vhodné i jako samostatné jídlo. Třeba i ve vegetariánské verzi se smaženými vajíčky.
Pokud je to toho hodně, lze směs zamrazit, ale ještě před tepelnou úpravou.
Komentáře
Okomentovat