Zapečený pórek s naloženým tofu


Tohle jsem ještě nezkoušela. Výsledek mě potěšil.

Tofu jsem si naložila do marinády z hnědého cukru, světlé sójové omáčky a limetkové šťávy. Tofu pěkně nasákne. Stačí ho naložit před tím, než se pustím do pórku.

Pórek jsem si uvařila v páře. Je potřeba, aby byl dostatečně měkký. Připravila jsem si ochucenou strouhanku - osmažila jsem ji na másle, přidala špetku soli, pepře a parmazánu.

Zapnu si troubu na gril. Pórek si dám na menší plech a přepůlím ho. Pokladu na něj máslo a posypu ochucenou strouhankou. Dám zapéct, tak 5-10 min, než strouhanka chytne trochu barvu.

Zatím si osmažím tofu. Obalím ho v rýžové mouce a dám smažit. Nechám okapat na papírové utěrce. Na talíři lze pokapat ještě marinádou, ve které se nakládalo tofu.




 

Komentáře