Tohle se vážně povedlo. S rybami jedeme skoro pořád stejné věci dokola. Zkusila jsem tedy něco nového.
Suroviny
4 filety ze štiky (lze použít i jinou bílou rybu)
1 vejce
2 stroužky prolisovaného česneku
1 šalotka najemno
nasekaná petrželka a kopr
trochu šťávy a kůry z citrónu
sůl, pepř dle chuti
1/2 lžičky mleté červené papriky
1 lžíce smetany
2 lžíce strouhanky na spojení, dle potřeby přidám
Postup
Rybí filety si nasekám najemno. Dělám to nožem, asi to půjde i v robotu. Přidám všechny suroviny a promíchám. Ochutnám, případně dosolím.
Ruce si máčím ve vodě a tvaruji bochánky, které trochu rozplácnu.
Smažím na vysoké vrstvě oleje.
Na oběd podávám s batátovo-bramborovou kaší a zelným salátem.
Komentáře
Okomentovat