Polévka z čerstvých rajčat a bylinek


Ještě jsou rajčata i bylinky, tak to se musí. Znovu a znovu. Až do vyčerpání...

Suroviny
plný hrnec čerstvých nakrájených rajčat
1 červená cibule
4 stroužky česneku
1 velká mrkev
1 pastiňák
čerstvá bazalka, oregano a tymián
sůl, pepř dle chuti
zakysaná smetana
bazalkové pesto a krutony na podávání
olivový olej

Postup
Na olivovým oleji si osmažím do sklovata cibuli a česnek. Může být nakrájené na větší kousky. Pak přidám mrkev a pastiňák. Nakonec rajčata a nechám je pustit šťávu, vodu nepřidávám. Hodím tam bylinky, sůl, pepř a vařím asi tak 20 min.

Pak vše rozmixuji a přidám vrchovatou lžíci zakysané smetany. Zamíchám.

Podávám s bazalkovým pestem, na másle osmaženými krutony a zakysanou smetanou.




Komentáře