Chutné a pestré bezmasé jídlo.
Suroviny
žampiony (použila jsem hnědé)
čedar nebo parmazán (dle preferencí)
1 menší pórek
3 stroužky česneku
sušený tymián
pepř, sůl dle chuti
olivový olej
příloha: uvařené brambory, sádlo, drcený kmín
salát: rajčata, papriky (různé druhy), šalotka, vinný ocet, sůl, pepř, olivový olej
Postup
Žampióny si opláchnu. Nožičky si vyndám a nakrájím nadrobno. Najemno si nakrájím pórek i česnek. Na olivovém oleji si osmažím pórek, česnek, pak přidám nožičky žampiónů. Ochutím tymiánem, solí a mletým pepřem. Nechám trochu přechladnout a vmíchám do směsi nastrouhaný čedar.
Hlavičky si dám na plech s pečícím papírem.
Naplním je připravenou směsí a navrch ještě přidám čedar (já dala směs čedaru a parmazánu, měla jsem zbytek).
Předehřeji si troubu na 200° a dám zapéct žampióny, asi tak 20-25 min.
Zatím si na pánvičce opeču brambory (použila jsem zbytek ze včerejška) a smíchám si zeleninu na salát.
Rychlý oběd.
Komentáře
Okomentovat