Božská mana.
Kynuté těsto
250 g polohrubé mouky
120 ml lehce vlažného mléka
1 vejce
2/3 balíčku kvasnic
2,5 lžíce cukr krupice
kúra z poloviny citrónu
špetku soli
70 ml oleje
1 vejce
2/3 balíčku kvasnic
2,5 lžíce cukr krupice
kúra z poloviny citrónu
špetku soli
70 ml oleje
Maková nádivka
Je dobré si ji připravit den předem. Mák si pomelu a vařím v mléce se lžící sádla do měkka, přibližně 15 min. Osladím cukrem, ochutím skořicí, citrónovou kúrou. Promíchám, nechám vychladnout.
Další suroviny
švestky, na půlky
povidla
Postup
Připravím si těsto a nádivku. Těsto by mělo být spíš tuhé a nádivka tak, aby se dobře roztírala. Těsto nechám vykynout. Přichystám si švestky.
Troubu předehřeji na 180°.
Těsto vyválím do obdélníku. Rozetřu na něj nádivku a na okraje delší strany pokladu švestky. Kraje roluji do středu. Uprostřed vznikne spoj, do kterého dám povidla.
Peču asi tak 50-60 min.
Komentáře
Okomentovat