Kuřecí tikka masala


Jedno z jednodušších a nejpopulárnějších indických jídel. Omáčku jsem tentokrát dělala z čerstvých rajčat, tak jsem ji nemixovala.

Suroviny
použila jsem krůtí stehna na kousky (jinak lze použít kuřecí stehna nebo prsa)
bílý jogurt, kelímek

koření: lžíce tikka masala, lžička mletý zázvor, chilli dle chuti, lžičky kurkuma, sůl dle chuti

na omáčku: 1 větší cibule, 6 stroužků česneku, domácí rajčatový protlak (nebo čerstvá rajčata bez jadérek, pasírovaná rajčata), smetana, olej na smažení

Postup
Do jogurtu dám koření a vmíchám maso. Nechám přes noc marinovat. Nebo minimálně 2 hod.

Maso si osmažím na pánvi. Nebo ho můžeš udělat i na grilu, nebo v troubě.
V druhé pánvi si osmažím na lžíci oleje cibuli a česnek nakrájené na plátky. Přidám pasírovaná rajčata, koření ve stejném složení a množství jako do masa a smetanu. Omáčku rozmixuji.

Do omáčky vložím osmažené maso a společně ještě 10 min povařím na mírném stupni. Podávám s rýží basmati, do kterém přidám hřebíček a kousek skořice. Nebo s naanem.
Ozdobím koriandrem.

Komentáře