Kulajda


Kulajda. Z čerstvých, mražených nebo sušených hub. Lišky, praváci, modráci, suchohřiby. Je to jedno. Protože pokaždé je dobrá. Prostě je potřeba použít to, co zrovna je.
S vajíčky je to stejné - chceš-li zastřené, udělej ho. Jinak lze použít nakrájené vejce natvrdo nebo třeba půlky vejce naměkko vložené do polévky.

Suroviny na tuhle verzi
hrst sušených hub
2 vejce natvrdo na malé kostičky
čerstvý kopr
2 brambory na kostky
na jíšku: hladká mouky, máslo
sůl, mletý pepř dle chuti
drcený kmín
bobkový list
1-2 lžíce octu dle chuti
smetana ke šlehání

Postup
Ve vodě dám vařit sušené houby a brambory na kostky. Ochutím solí, pepřem, vložím bobkový list a trochu kmínu.
Vedle si uvařím vejce a připravím si jíšku.
Jakmile jsou brambory měkké, vyndám bobkový list. Vmíchám jíšku, ochutím octem. Přidám smetanu.
Vejce si nakrájím na menší kostičky a přidám do talířů. Zaliji polévkou.



Komentáře