Mám ráda jídla z jednoho hrnce a kde to jde, tak to zkouším. Vyzkoušela jsem i tuhle kombinaci.
Suroviny
3 králičí předky
slanina na proužky
1 cibule na půlměsíčky
5 stroužků prolisovaného česneku
čerstvý bobkový list, tymián a rozmarýn
sůl, pepř
olivový olej
brambory na kousky
Postup
Slaninu si vysmažím na pánvi, přidám cibuli a případně olivový olej. Přendám na dno zapékací mísy. Do pánve vliji vodu a odškrábnu přípečky.
Maso potřu česnekem, osolím, opepřím z obou stran.
Vložím na slaninu a cibuli, přidám čerstvé bylinky a zaliji vodou z pánve.
Dán do předehřáté trouby na 200°.
Připravím si brambory, oloupu, nakrájím na kostky. Jakmile mám hotovo, přidám kolem masa a přikryji víkem.
Peču asi tak 1,5 hod a pak poslední půl hodinu dopékám na barvu odkryté.
Jako přílohu jsem podávala dušenou kedlubnu na smetaně.
Komentáře
Okomentovat