Letos jsem pěstovala giga kedlubny. Překvapily mě, jak jsou šťavnaté a chutné. Z jedné kedlubny udělám i víc jídel např. polévku, zelí, dušenou i salát. Tady jsem zkusila polévku, tu jsem ještě nedělala. Je rychlá a chutná.
Suroviny
1/2 velké kedlubny (na normální to je asi 3-4 ks)
2 brambory
4 stroužky česneku
1 cibule
muškátový oříšek
sůl, pepř dle chuti
1/2 kelímku smetany
lžíce octa
lžíce másla a lžíce olivového oleje
bio zeleninový bujón nebo vývar
petrželka na ozdobu
Postup
Cibuli a česnek nakrájím. Dám smažit na másle a oleji. Nechám zesklovatět a přidám nakrájenou kedlubnu a brambory, krájím na větší kousky. Nechám trochu orestovat. Přidám vodu, sůl, pepř, oříšek a bujón a vařím do měkka.
Rozmixuji, dochutím trochou octa a vmíchám smetanu.
Kdybych měla čas, tak ještě osmažím kedlubnu nakrájenou na kostky na másle jako vložku.
Ozdobím petrželkou.
Komentáře
Okomentovat