Kančí maso v těstíčku, zapečené s bramborami


Bratr dotáhl kance. Vzpomněla jsem si úpravu, kterou jsem jedla tak před 20 lety u Gabky K. Volám, jestli si to pamatuji dobře. Tak dostanu její slovní popis receptu, který si upravím po svém. A tady je. A moc nám to chutnalo...

Suroviny
kančí kotleta na menší plátky
3 vejce, mléko, hladká mouka, sůl, domácí grilovací koření na těstíčko
sůl, pepř
pórek nebo cibule na tlustší kolečka
brambory na plátky 
drcený kmín
smetana
olej na smažení
máslo

Postup
Kančí maso si naklepu, z obou stran osolím a opepřím. Připravím si hustší těstíčko. Rozehřeji si olej v pánvi. Obaluji maso v těstíčku a rychle smažím z obou stran. Na spod zapékací mísy dám máslo. Řízečky kladu do mísy a prokládám pórkem (můžeš i cibuli).

Na druhou půlku zapékací mísy dám brambory nakrájené na plátky promíchané se solí a drceným kmínem, nahoru dám máslo. Brambory přeliji trochou smetany.

Troubu si předehřeji na 200°C. Zapékám přibližně 45 min.







 

Komentáře