Kdo má rád kombinaci bazalky, rajčat a oliv a k tomu krásně křupavé těsto, tak tyhle tyčinky to všechno splňují.
Nejdřív si připravím těsto:
200 g hladké mouky
špetka cukru
půl lžičky soli
100 g vody
2 lžíce olivového oleje
10 g čerstvého droždí
Vše propracuji dohromady a nechám alespoň 30 min odpočinout.
Maldonská sůl na posypání
Zatím si připravím nádivku:
naložená sušená rajčata v oleji
zelené olivy
bazalka (čerstvá, sušená nebo mražená)
Vše dám do mixéru a jemně rozmixuji, aby z toho nebyla úplná pasta.
Postup
Těsto si propracuji a vyválím z něj obdélník.
Do středu (do pomyslné druhé třetiny) rozprostřu náplň a přes ni přehnu nejdřív jednu prázdnou stranu a pak i druhou, takže vytvořím takovou obálku. Válečkem naplněné těsto rozválím, ale opatrně, aby mi náplň zůstala uvnitř.
Vezmu lopatku a nakrájím proužky asi 1 cm široké.
Ty pak zakroutím a položím na plech. Potřu vodou a posypu jemnou solí (používám maldonskou nebo fleur de sel).
Zapnu troubu na 200°C horní a spodní ohřev. Než se trouba vyhřeje, tyčky trochu vykynou.
Peču 10 min na 200, pak zeslabím na 160°C a dopeču asi 15-20 min.
Komentáře
Okomentovat