Hovězí žebra na thajský způsob

 


Další experiment. Short ribs. A po thajsku. No uvidíme. Žebra jsem ještě nedělala. Jsem z nich nadšená, moc hezké maso.

Suroviny
3 hovězí žebra (short ribs)
na omáčku
1 červené jablko, velké
1 velká cibule
2 lžíce světlé sójové omáčky
1 lžíce hnědého cukru
1 lžička medu
1 lžíce rýžového octu
5 stroužků česneku
4 velké mrkve
kousek zázvoru
1 lžíce sezamového oleje
1 lžička drceného černého pepře

Postup
Žebra namočím na 15 min do studené vody. Pak je dám vařit v osolené vodě na 30 min. 
Mezitím si připravím omáčku. Všechny suroviny dám do mixéru a rozmixuji. Ochutnám, pokud je potřeba přidám trochu sójovky.
Žebra si přendám do hrnce, ve kterém se budou vařit. Zaliji připravenou omáčkou a trochou vývaru. Přidám na kousky nakrájenou mrkev.
Dusím přibližně 2,5 hodiny na mírný stupeň.

Podávám s rýží. Ozdobím cibulovou natí.






Komentáře