Jednou za čas se hodí zavzpomínat na Hastings a britskou klasiku.
Suroviny
treska na plátky
0,5 hrnku hladké mouky
0,5 hrnku rýžové mouky
1 lžička zažívací sody
sodovka (perlivá voda nebo 10° pivo, ale to je dost aromatické, dávám přednost sodě) dle potřeby
řepkový olej na smažení
0,5 hrnku rýžové mouky
1 lžička zažívací sody
sodovka (perlivá voda nebo 10° pivo, ale to je dost aromatické, dávám přednost sodě) dle potřeby
řepkový olej na smažení
trocha soli
Postup
Tresku si lehce nasolím.
Udělám si těstíčko. Sodovku používám hodně chlazenou. Olej ve vrstvě a dosti horký (bohužel naposledy jsem špatně zapnula plotýnku a dala to do špatně rozehřátého oleje, tak se mi těsto potrhalo.
Každý kousek obalím a smažím ve vrstvě rozpáleného oleje z obou stran.
Nechám okapat na papírové utěrce.
Domácí tatarka
majonéza (používám kupovanou, ale můžeš se pustit i do domácí)
najemno nakrájená 1 kyselá okurka
najemno nakrájená šalotka nebo malá cibulka
pepř
najemno nakrájená 1 kyselá okurka
najemno nakrájená šalotka nebo malá cibulka
pepř
lžíce hořčice (může být i dijonská)
sušená petrželka
lžíce láku z okurek
sušená petrželka
lžíce láku z okurek
Zelený hrášek
Na másle si osmažím malou šalotku a stroužek česneku. Jen lehce. Přidám zelený zmrazený hrášek. Ochutím solí a čerstvě namletým pepřem. Rozmixuji.
Hranolky - ty se mi dělat už nechtěly, takže jsem vybrala poměrně dost dobré v obchodě. Když se do nich ale chceš pustit, tak nejdřív lehce povařit v osolené vodě s octem, asi tak 8 min. Pak smažit na 140 asi 8 min. Vyndat, osušit. Pak na hodně rozpáleném oleji asi na 180° do zlatova.
Komentáře
Okomentovat