Dýňová buchta



Zkoušela jsem. Nějak mě naběhla. Chtěla bych, aby byla nižší a víc dýně, protože se mi ztratila. Chuťově se mi ale líbila.

Těsto
2 vejce
3/4 hrnku třtinového cukru
3/4 hrnku oleje
2,5 hrnku špaldové mouky
1,5 lžičky sody
1 lžička perníkového koření
1,5 hrnku kefíru

Do mísy dám šlehat vejce a cukr. Smíchám si suché ingredience - mouku, sodu, koření. Do vyšlehaných vajec přidám kefír, olej. Postupně přidávám mouku.

Vymažu si plech a vysypu hrubou moukou. Zapnu troubu na 190°.
Těsto přeliji na plech.

Dýně
Dýni nastrouhám nahrubo. Alespoň 1/2, i víc. Na prkénku přidám skořici, vanilínový cukr, 3 lžíce cukr krystal, sušené brusinky. Promíchám.
Přidám na těsto.

Drobenka
Cukr krystal, hrubá mouka, máslo.
Nebo třtinový cukr, hrubá mouka, vločky, ořechy - ta je k tomu lepší, ale došel mi tmavý cukr.

Peču asi 45 min.

 

Komentáře