Tenhle recept na zpracování cukety se mi líbí. Je rychlý a nenáročný.
Suroviny
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krystal
2 celá vejce
2 hrnky nastrouhané cukety (zbavené středu)
1/2 hrnku slunečnicového oleje
1 lžíce kakaa
1 vrchovatá lžíce oblíbené pikantní marmelády (použila jsem meruňkovou s chilli)
1 lžička perníkového koření
1 lžička mleté skořice
1 kypřící prášek do perníku
hrst nasekaných vlašských ořechů
hrst nasekaných sušených meruněk
sádlo na vymazání plechu
marmeláda na dokončení, použila jsem jeřabinovou
Postup
nejdříve smíchám suché ingredience. Potom přidám vše ostatní a důkladně stěrkou promíchám. Přendám do vymaštěného pekáče (asi tak 30x20 cm) a ve vyhřáté troubě na 180° peču přibližně 50 min. Zkusím špejlí, jestli je hotovo, případně ještě chvíli nechám.
Perník nechám vychladnout. Pak ho na výšku rozpůlím, opatrně oddělením a obě půlky na řezu namažu marmeládou. Zvolila jsem jeřabinovou, protože je chuťově podobná meruňkové a je tužší. Obě půlky dám k sobě a nechám chvíli proležet.
Pozn.: dělala jsem taky švestkovou verzi - takže povidla a sušené švestky
Komentáře
Okomentovat