Arašídové sušenky


Velmi jednoduché, rychlé a dobré. Sušenky jsou křupavé a uvnitř vláčné. Z těsta se jich udělá něco kolem 30 ks.

Suroviny na těsto
150 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
70 g změklého másla
70 g arašídového másla
110 g krystalového cukru
100 g třtinového cukru
1 sáček vanilínového cukru
větší špetka soli
1 vejce

Postup
Odvážím si mouku, co které přidám prášek do pečiva s sůl. Promíchám.
V druhé míse pomocí ručního mixéru smíchám změklá másla a všechny cukry. Jak se mi to trochu spojí přidám vejce. Udělá se hezké těstíčko, do kterého postupně přimíchávám smíchanou mouku. Důkladně promíchám do hezkého těsta.

Připravím si 2 plechy s pečícím papírem. Troubu zapnu na 180°C na horkovzduch. V misce s vodou si namočím ruce a pomocí malé lžičky si ukrajuji těsto a vytvářím kuličky a velikosti vlašského ořechu. Kladu na plech, tak 4 cm od sebe, protože sušenky se roztečou. Namočenými prsty pak kuličky lehce rozmáčknu.

Peču tak 12 min. Sundám z plechu a nechám vychladnout. Manipulovat s nimi jde, až vychladnou, a tím trochu ztvrdnou.



Komentáře