Nebo možná tak trochu chutney. Je to jedno, prostě je to dobré, moc dobré.
Suroviny
8 ks červených kapií najemno
8-10 chilli papriček najemno
2 červené cibule najemno
snítka rozmarýnu
2 ks bobkového listu
skořice - jeden svitek
mořská sůl
černý pepř čerstvě namletý
100 g hnědého cukru
150 ml balzamikového octu
olivový olej
Postup
Papriky si očistím a najemno nasekám v robotu (chceš-li to ovšem mít perfektní, tak papriky dej na gril, až zčernají. Pak zakryj fólií, nech zapařit, sundej slupku a nakrájej najemno).
Cibuli smažím na olivovém oleji. Přidám skořici, rozmarýn a bobkový list, nechám rozvonět. Pak přidám pepř a sůl, papriky, vmíchám cukr a ocet. Nechám probublávat, až se tekutina vypaří. Vyndám větvičku rozmarýnu a bobkové listy.
Horké plním do sklenic (je to 3-4 malé). Pokud vím, že to hned nespotřebuji, tak steriluji 85°C 20 min.
Komentáře
Okomentovat