Další varianta zelňačky. Vařená z posledního v loni naloženého zelí.
Suroviny
kysané zelí, lehce prokrájené
2 brambory nakrájené na kousky
oblíbená klobása na půl kolečka (podle velikosti 1-2)
lžíce červené papriky
sladká smetana
majoránka
2-3 stroužky česneku najemno
větší cibule najemno
lžíce sádla
francouzské máslo - změklé máslo smíchané s hladkou moukou
sůl, pepř
Postup
Dám vařit brambory do osolené vody. Po 10 minutách přidám zelí, majoránku a česnek, opepřím.
Na pánvi osmažím na sádle klobásu a cibuli. Pak odstavím a přidám papriku.
Vmíchám do polévky.
Přidám francouzské máslo, nechám rozpustit.
Přidám asi tak 1/2 kelímku smetany a pokud je potřeba dochutím a ještě přidám trochu majoránky, ale už nevařím.
Komentáře
Okomentovat