Tuhle polévku jsem vařila z kapří hlavy, filetu a mlíčí.
Suroviny na vývar
kapří maso
sůl, pepř, nové koření, bobkový list
mrkev
pórek
citrónová tráva
zázvor
chilli paprička
Vařím asi tak 1,5 hod. Scedím, maso spravedlivě oberu - část do polévky a část pro Balúa.
Suroviny na polévku
nastrouhaná mrkev, petržel, celer
3 lž rybí omáčky
1 lž tmavá sójová omáčky
směs čerstvých asijských hub (shitake, shimeji) - nemáš-li, použij sušené shitake
hrachové lusky
šťáva z citrónu nebo limety
Všechno přidám do vývaru a povařím do změknutí (lusky přidávám později).
Dochutím dle preferencí.
Vložka do polévky
Při podávání nejdříve přidám ramen nudle, aby změkly. Zaliji polévkou.
Na vrch přidám na půlměsíčky nakrájenou červenou cibuli, nasekanou perilu (nebo pak choi/cibulová nať/koriandr).
Komentáře
Okomentovat