Hodí se do burgerů, hotdogů, baget nebo jen tak jako salát. Dělám je z přerostlých okurek nakladaček anebo z nedomrlých salátovek, třeba zrovna teď, když jich mám nadbytek a rostliny už jsou za zenitem.
Suroviny
asi 1,5 kg nastrouhaných okurek na julienne
4 - 6 cibulí dle velikosti, také na julienne nebo najemno
3 lžíce soli
Vše promíchám v míse, aby okurky pustily vodu.
Pokračuji s přípravou nálevu:
400 ml octa
250 g cukru
1/2 lžička mletého černého pepře, kari (anglického typu) a chilli
voda z okurků (ty co nejvíce vymačkám)
Vše svařím.
K vymačkaným okurkům s cibulí vmíchám 1-2 lžíce nasekaného kopru (dávám jednu, ale podle toho, jak je máš ráda, případně lze vynechat). Směs plním zlehka do sklenic, moc nepěchuji, aby se mezi okurky dostalo dost láku.
Naplněné sklenice okurkovou směsí zaliji lákem, uzavřu a steriluji 20 min na 70°C.
Komentáře
Okomentovat