Místo štiky můžeš použít jakoukoliv bělomasou rybu. Brambory mám smíchané s batátem, protože jsem měla kousek a potřebovala jsem ho zužitkovat. Je to krásně rychlé a jednoduché. Na talíři/fotce to sice nevypadá nejlépe, ale chutná výtečně.
Suroviny
3 filety štiky
1 pórek na kolečka
bešamel (máslo, mléko, mouka, bobkový list, muškátový oříšek)
brambory
sůl, pepř
Postup
Oloupu si brambory, překrojím na půl a vařím 10 min. Pak je rychle zchladím studenou vodou a nastrouhám nahrubo. Na prkénku prosolím a opepřím.
Připravím si bešamel - rozehřeji máslo, přidám mouku, udělám jíšku, zaliji mlékem a metličkou šlehám, přidám bobkový list, osolím, přidám muškátový oříšek, sůl. Provařím, vyndám bobkový list.
Zapnu troubu na 200°.
Zapékací mísu si vymažu máslem.
Posypu pokrájeným pórkem.
Filety z obou stran osolím a opepřím, položím na pórek.
Filety zaliji bešamelem.
Navrstvím nastrouhané brambory a zapeču asi 30 min.
Podávám se salátem.
Komentáře
Okomentovat