Je to asi na 10-15 palačinek, podle toho, jak se ti povedou tenké a velikosti pánve.
Suroviny
300 ml mléka
3 ks vejce
150 g hladké mouky
50 g cukr moučka
3 g soli (špetka)
vanilkový cukr
citrónová kůra
olej nebo ztužený tuk na smažení
Ve studeném mléce rozmíchám šlehačem vše kromě mouky. Mouku přidávám postupně (když ji prosaješ, budou ještě nadýchanější) a šlehám tak dlouho dokud až se na povrchu těsta přestanou tvořit hrudky.
A pak už se fantazii plnění meze nekladou. S marmeládou - lepší kyselejší jako je angreštová, jeřabinová, rynglová, s ochuceným tvarohem, čerstvým ovocem, kompotem, zmrzlinou, šlehačkou, ořechy, flambované, ovocným protlakem (rozvarem), čokoládou, karamelem, zapékané s jablky, sýrem, jakkoliv naslano, griotkou a višněmi.
Z dětství mám nejradši s citrónovým nebo pomerančovým rozvarem: rozvařím vodu s cukrem, přidám šťávu a kůru z pomeranče nebo citrónu a tím polévám palačinky.
Komentáře
Okomentovat