Suroviny
vývar z uzeného královského ocásku
nastrouhaná zelenina - mrkev, celer, petržel
pepř, sůl
libeček
Ve vývaru uvařím zeleninu, lehce opepřím a zavařím knedlíčky. Ozdobím čerstvým libečkem.
Knedlíčky
1-2 kostky droždí (podle toho, jakou chceš mít sílu, já použila dvě)
cibule najemno
1 vejce
majoránka
2 lžíce polohrubé mouky
strouhanka, 2-3 lžíce
2 stroužky česneku najemno
sůl, pepř
máslo
Na troše másla osmažím do sklovata cibulku a rozdrobím droždí. Nechám ho roztéct a úplně vysmažit od vody. Přidám 2 lžíce mouky, zamíchám a nechám vychladit.
Do vychladlé směsi přidám vejce, utřený česnek, osolím, opepřím dle chuti a ještě přidám majoránku. Přimíchám strouhanku, začínám se 2 lžícemi a přidám dle potřeby, aby vznikla konzistence, ze které se dají tvarovat knedlíčky.
Ruce si namáčím do studené vody a dělám knedlíčky tak akorát a rovnou házím do vařící polévky. Vařím asi tak 3 minuty, až knedlíčky vyplavou na povrch.
Je to rychlovka a jsou výborné!
Komentáře
Okomentovat