Asi takhle - balení knedlíčků je pro odvážné. Pro nás normální smrtelníky s nízkou trpělivostí či třesoucíma se rukama je jednodušší udělat noky a ty posypat čerstvými nakrájenými jahodami, cukrem a oříškovým máslem (anebo udělat jahodový rozvar).
Suroviny na těsto
400 g tučného tvarohu (ale může být i polotučný, nejlépe kostka)
30 g másla, pořádně změklého
10-15 lžic polohrubé mouky (záleží na tvarohu), těsto by mělo být měkké, ale zároveň držet tvar
2 vejce
Těsto nejdřív míchám vidličkou, pak rukama. Nevadí, že se trochu plpe, nerozvaří se. Jak už jsem psala, odvážní dělají knedlíčky, ostatní noky (mimochodem ty se pak dají třeba taky použít jako zavářka do zeleninové polévky). Vařím asi tak 5 min.
Nejčastěji děláme a jahodami (cukr, oříškové máslo - prostě se musí začít smažit, udělají se tam takové hnědé vlasy, lze i mák) nebo jablky (na ty sekané vlašské ořechy a skořici).
Komentáře
Okomentovat