Měla jsem, chuť na trhané maso. Tak jsem si ho musela udělat a zabalit. Chtěla jsem si ho dát do pity, ale tu dnes dopoledne neměli.
Trhané maso
2-3 králičí přední nohy (lze dát i zadní nebo jiný druh masa)
2 mrkve
2 řapíky celeru
1 cibule
tymián
200 ml bílé víno
sůl, pepř
sádlo
Zeleninu si očistím a nakrájím na větší kousky. Maso si osolím a opepřím z obou stran. V hrnci, co lze dát i do trouby, rozpálím lžíci sádla a osmahnu zeleninu. Přidám víno a nechám vyvařit. Přihodím několik snítek tymiánu a vložím králičí nohy. Zaliji vodu, aby nohy byly ponořené. Dám do trouby vyhřáté na 160°C a peču 3 hodiny.
Maso vyndám a vidličkou roztrhám. Zeleninu vyndám naběračkou a rozmixuji. Smíchám s masem. Pokud je potřeba trochu, dochutím solí.
Naložená zelenina
červená cibule na měsíčky
ranné bílé zelí na nudličky
2 mrkve, nastrouhané nahrubo
sůl
ocet
cukr
Zeleninu si nakrájím/nastrouhám, osolím, dám 2 lžíce octa a lžičku cukru. Promíchám a pomačkám. Zeleninu si připravím 1-2 hodiny předem, aby měla možnost zkřehnout.
(pozn.: pokud mi zbyde, přistrouhám jablko, přimíchám majonézu a je salát na večeři)
Omáčka
zakysané smetana, 2 stroužky česneku, sůl
K podávání: tortilla nebo pita chléb, kečup
Komentáře
Okomentovat