V originále Saltimbocca. V originále se parmská šunka a šalvěj do masa buď zabalí nebo se k němu připíchne z jedné strany. Já, lemra líná, jsem sice dala všechny ingredience, co tam patří, ale tak trochu jinak. Zde je moje verze.
Suroviny a postup
telecí řízečky, skutečně malé, aby mohly hezky skočit di pusy, naklepu, osolím, opepřím, obalím v hladké mouce, osmažím na kombinaci oleje a másla
do výpeku přidám čerstvé lístky šalvěje, bílé víno nechám opařit, přidám kapary dle chuti a kostku másla na zahuštění
parmskou nebo jakoukoliv suchou šunku (schwarzwaldskou) nakrájím na plátky a společně s rýží osmažím (pokud to podávám s nudlemi, tak šunku osmažím společně se šalvějí)
Na talíř dám trochu rýže a řízečky, které přeliji omáčkou. Je to dobrota.
Komentáře
Okomentovat