V této polévce zužitkuji celou ředkvičku, tedy včetně listů. Má krásnou zelenou barvu. Vařím ji tedy jen z ředkviček ze zahrady, z obchodu si nějak netroufnu.
Suroviny
10-15 ředkviček s natí
1 brambor
cibule
naťová cibulka (nebo pažitka)
máslo
pepř, sůl
lžička octu
Postup
Na másle osmažím cibulku, brambor a přihodím všechny ředkvičkové listy a polovinu ředkviček, osolím, opepřím. Zaliji vodou a vařím do měkka.
Zbylé ředkvičky nakrájím na kolečka a osmažím na másle.
Polévku rozmixuji dohladka. Dochutím solí, pepřem, pokud je potřeba a trochou octu.
Do misek naberu polévku, ozdobím ředkvičkami na másle a nasekanou cibulkovou natí.
Komentáře
Okomentovat