Zná to asi každý. Je jednoduchý, osvěžující, z čerstvého ovoce je nejlepší, ale dá se i z kompotovaného ovoce (třeba broskví). Není to žádný kulinářský výstřelek, ale nikdo tím nepohrdne. My ho děláme jen když je sezóna - jsou na pořadu jahody, černý rybíz a pak borůvky a když to vyjde, tak broskve.
Suroviny na dortovou formu
1,5 velkého pytlíku dětských piškotů
3,5 zakysané smetany
1 vanilkový puding
2 lžíce cukru
marmeláda/sirup podle druhu čerstvého ovoce
Postup
Dortovou formu si na bocích vyložím alobalem. Nechám je na okrajích o něco delší, abych je mohla pak zvednou, když budu dáváat puding.
Formu vyložím piškoty tak, aby nebyly mezery, 2 vrstvy.
Dám 2 zakysané smetany.
Na to pokrájené ovoce.
1,5 zakysané smetany.
Opět piškoty, asi 2 vrstvy.
Uvařím vanilkový puding z vody a přidám do něj buď sirup nebo marmeládu podle druhu čerstvého ovoce, pokud je potřeba trochu přisladím. Zvednu si okraje a zaliji piškoty.
Nechám uležet do druhého dne.
Komentáře
Okomentovat