Na této polévce se mi líbí, že může být prostě z jakékoliv zeleniny. Neexistuje žádný pevný recept, je to prostě hustá zeleninová polévka s rajčaty nebo rajčatovým protlakem, nejlépe podle ročních období, obohacená o fazole nebo těstoviny, a třeba i sýrem.
Suroviny
1/2 cukety
2 řapíky celeru
2 mrkve
šalotka najemno
2 stroužky česneku na plátky
2 menší rajčata
1 pastiňák (nebo petržel)
fazole z konzervy
lžíce rajčatového protlaku
čerstvé oregano
sušená bazalka
nastrouhaný parmazán
olivový olej
sůl, pepř
Postup
Zeleninu si očistím a nakrájím. Na oleji lehce osmažím všechnu zeleninu kromě rajčat, zaliji vodou. Přidám protlak a rajčata, osolím, opepřím a vařím, aby zelenina byla na skus. Přidám trochu bazalky, fazole z konzervy, aby se prohřály a čerstvé oregano.
Mám ráda, když si do polévky přidám trochu parmazánu.
Komentáře
Okomentovat