V první republice se sušený zázvor používal poměrně často, na maso, do klobás. Takže bylo na čase tuhle kombinaci také vyzkoušet. A jsem z ní nadšená.
Suroviny
vepřová plec
2 cibule na klínky
3 lžičky sušeného zázvoru
5 cm čerstvého zázvoru na plátky
slanina na proužky
2 palice česneku rozkrojené na půl
lžíce sádla
sůl, pepř
Postup
Maso si nakrájím na větší kousky. Na prkénku do něj vmasíruji sušený zázvor, sůl a pepř.
V pečící míse smíchám se slaninou, cibulí a čerstvým zázvorem.
Přidám lžíci sádla a podliji vodou.
Peču na 180° asi 2,5 hodiny, poslední půl hodinu odkryté na barvu. Taky přidám rozpůlený česnek, který ve výpeku vymáchám, aby do sebe nasál jeho chuť.
Podávám s novými brambory vařené v páře s libečkem.
Komentáře
Okomentovat