K tomuto krásnému kousku masa stačí salát. Ale taky se hodí houbová omáčka s makaróny nebo s pečenými bramborovými dukátky.
Suroviny
vepřová panenka
bylinky - tymián, rozmarýn, šalvěj
3 stroužky česneku
slunečnicový nebo řepkový olej
sůl, pepř
Maso osolím, opepřím a obalím v sušených nebo čerstvě nasekaných bylinkách. V misce poliji olejem. Přidám na kousky nakrájený česnek. Maso nechám uležet do druhého dne.
Vyndám z oleje, trochu osuším a obalím v šunce. Osmažím na grilu asi tak 5 min (z obou stran, mám kontaktní, takže najednou). Troubu zapnu na 200°. Maso přendám do alobalu, každý kousek zvlášť a dám na 10-20 min do trouby - záleží na tom, jak ji chceš mít udělanou. Já ji nechávám déle.
Ještě než ji rozbalím, nechám chvíli odpočinout.
Mě k tomu stačí salát. Maso poliji šťávou, která zůstala v alobalu.
Komentáře
Okomentovat