Loni jsem si zasadila šťovík a roste mi krásně. Pár lístků sem tam dám do salátu a jinak jsem moc nevěděla, co s ním. Až děti od Marcely prohlásily, že milují šťovíkovou polévku od babičky. Tak jsem jí taky musela zkusit, tak nějak po svém.
Suroviny
máslo
hladká mouka
vajíčko
zeleninový vývar nebo bio bujón
pepř, sůl
3 brambory na kostičky
velká hrst šťovíku
smetana
lžíce octa
Postup
Z mouky a másla udělám světlou jíšku, zaliji vodou, hodím kostku bio zeleninového bujónu a přivedu k varu. Přidám na kostičky nakrájené brambory, sůl, pepř dle chuti a vařím do změknutí.
Až jsou brambory na skus, přidám smetanu, trochu octa, rozmíchám vejce a přihodím velkou hrst nasekaného šťovíku - už nevařím.
Komentáře
Okomentovat