Na tomto chlebu mne zaujala kombinace jablek a čedaru. Nevěřila bych, že to může být tak dobré.
Suroviny
500 g hladké mouky
prášek do pečiva
lžička soli
2-3 vejce vyšlehat
60 g rozpuštěného másla
150 g čedaru nastrouhat nahrubo
3-4 jablka podle velikosti (nejlépe kyselá) nastrouhat nahrubo
sádlo na vymazání formy
ovesné vločky na posypání
trocha mléka, pokud bude těsto moc suché
Postup
Do mísy si dám všechny sypké ingredience a promíchám.
Přidám sýr, jablka, 2 rozšlehaná vejce. Jablka neloupu, ale můžeš, pokud tam nechceš mít vidět slupky. Začnu míchat. Protože se mi to nechtělo spojit, asi byly sušší jablka, přidala jsem ještě jedno vajíčko a trošku mléka, aby z toho vznikla pevná, ale spojená hmota.
Troubu si předehřeji na 180°. Formu vymažu sádlem a přendám do ní těsto. Posypu ovesnými vločkami. Peču asi 1,5 hodiny. Je potřeba zkusit špejlí, jestli to už je. Na mřížce nechám vychladnout.
Komentáře
Okomentovat