Ražničí

 



Maminčina klasika. Neskutečná symfonie chutí.

Suroviny
kuřecí prsa na kousky
vepřová kýta na kousky
kyselý okurek na kolečka
cibule na silnější kolečka
červená paprika na plátky
špek na plátky
klobása na kolečka
mrkev na kolečka
sůl, pepř, hořčice

Postup
Vše si nakrájím a připravím si špejle. Maso si lehce osolím a opepřím.
Postupně napichuji na špejle, aby se vše prostřídalo.
Plech si vymažu lžící oleje a skládám do něj jednotlivé špízy.
Všechny pak potřu hořčicí. Přidám 5 lžic vody, zakryji a dám do vyhřáté trouby na 180°. Peču asi hodinu a čtvrt a poslední půl hodinu dopeču s ventilátorem.

S rýží, bramborem, chlebem, salátem, co zvolíš za přílohu, je na tobě.





Komentáře