Další jídlo, které je hotové do půl hodiny.
Suroviny
hlavičky květáku
čerstvý koriandr
6 stroužků česneku nasekané najemno
5 cm zázvoru nasekané najemno
velká šalotka najemno
rajský protlak nebo rajčatová šťáva
1/2 lžičky cayennského pepře
1/2 lžičky chilli vloček
1 mletého kmínu
zeleninový vývar nebo voda
sůl, pepř
olivový olej
máslo
smetana
Postup
V pánvi si rozehřeji lžíci olivového oleje a másla. Přidám cibuli, zázvor a česnek. Lehce osmažím. Přidám koření dle dle toho, jak to chci mít pálivé, promíchám, přidám protlak a/nebo rajčatovou šťávu, vodu nebo zeleninový vývar.
Přivedu k varu.
Vložím hlavičky květáku a přiliji smetanu. Vařím asi tak 15-20 min, až je květám měkký. Na závěr přidám nasekaný čerstvý koriandr.
Podávám nejlépe s rýží, ale hodí se i nudle.
Něco na víc: zbyla mi omáčka, tak jsem se na druhý den rozhodla z ní udělat "mexickou" polévku. Omáčku jsem trochu zředila, přidala konzervované fazole a sušená rajčata (nebo lze taky přidat kukuřici, čerstvou papriku).
Komentáře
Okomentovat