Usmálo se na mě u řezníka v Libině, tak jsem ho tam nemohla nechat.
Suroviny
1 vepřové koleno, vykostěné
2 cibule na klínky
3 bobkové listy
6 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
8 stroužků česneku, nastrouhaného najemno nebo prolisovaného
1 vrchovatá lžička červené papriky nebo grilovacího koření
celý kmín
lžíce hořčice
voda
sůl, mletý pepř
Postup
Vepřové koleno si vykostím. Kůži naříznu. Z česneku, soli, červené papriky a hořčice si udělám pastu, kterou vetřu ze všech stran do masa i kůže. Ještě ho opepřím čerstvě namletým pepřem. Maso zabalím zpět do tvaru kolene a zatáhnu provázkem nebo já mám na to takový silikonový udělátka.
Do pekáče dám nakrájenou cibuli, na ni položím koleno a přidám celé nové koření, pepř a bobkový list, kmín. Přidám pár lžic vody a pivo.
Peču ve vyhřáté troubě na 160° přibližně 3 hodiny. Pak teplotu zvednu na 200° a koleno z obou stran dopeču na barvu.
Podávám se šťouchanými bramborami s jarní cibulkou a zelným salátem (bílé zelí, nastrouhaná mrkev, nastrouhaný křen, kopr, sůl, pepř, ocet, voda).
Komentáře
Okomentovat