Kváskové krekry

 


Zaberou trochu času, jsou ale moc dobré a rychle zmizí. Recept je na dva plechy.

Rozkvas
125 g vody
125 g žitné mouky
lžíce kvásku 
Zamíchám a nechám přes noc (nebo 10-12 hod) kvasit.

Těsto - do rozkvasu přidám
25 g olivového oleje
20 g slunečnicového oleje
5 g soli (možná trochu víc)
125 g špaldové mouky jemně mleté
40 g sezamových semínek (nebo slunečnicová, chilli, česnek, cibulku, smaženou cibulku, sýr)

Postup
Těsto nechám tak hodinku nakynout. Propracuji na vále a vyválím na co nejtenčeji. Rádýlkem rozdělím na čtverečky, přendám na plech s pečícím papírem a vidličkou propíchám.
Troubu vyhřeji na 180° a peču přibližně 10 min.





Komentáře