Hovězí dušené podle babičky Aničky

 


Jedno u nejlepších jídel, které babička vařila. Jen mi tam chybí jedna ingredience - babička ho vždycky trochu připálila a to se mi nějak nepovedlo...

Suroviny
hovězí plátky podle počtu porcí, já použila falešnou svíčkovou (ale jinak roštěnou)
mletý pepř
červená mletá paprika
máslo
sádlo
1-2 cibule podle velikosti, nasekaná najemno
hladká mouka na zahuštění omáčky
sůl

Postup
Maso si osolím z obou stran a z jedné strany opepřím. V pánvi si rozehřeji máslo a na něj dám plátky opepřenou stranou směrem dolů. Smažím a zatím si všechny plátky posypu paprikou (já vím, že se to dá obojí na prkénku, ale babička to dělala přesně takhle). 
Maso otočím (mám tam už tu papriku) a nechám zatáhnout z druhé strany.
Plátky si vyndám na talíř. Do pánve přihodím lžíci sádla a osmažím cibuli do sklovata. Vrátím maso i šťávu z talíře, přiliji vodu a dusím do měkka. Trvá to asi tak 2 hodiny.
Jakmile je maso měkké, opět si ho vyndám na talíř. Omáčku rozmixuji (to babička nedělala) a zahustím moukou rozmíchanou v troše vody (nebo bramborovým škrobem). Případně omáčku dochutím solí. Maso vrátím do omáčky.

Podám s rýží a salátem (nejlépe okurkovým nebo hlávkovým).








Komentáře