Spíš než chléb je to taková buchta, avšak dobrá.
Suroviny
150 g kukuřičné mouky jemně mleté
150 g pšeničné hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky sody
1 lžička cukru krystal
1 lžička soli
2 vejce
150 ml podmáslí nebo kefíru
150 ml mléka
30 g rozpuštěného másla
jalapeňos (dle chuti, používám naložené a nasekané)
150 g nastrouhaného čedaru - žlutého
lžička chilli směsi (moje domácí, nemusí být), když tak bych dala pár chilli vloček nebo červenou chilli papričku - na barvu
Postup
Troubu zapnu na 220°C. Vymažu si plech máslem nebo sádlem a dám ho do trouby vyhřát.
Nejdřív si smíchám všechny suché ingredience.
Všechny tekuté prošlehám, máslo přidávám až jako poslední.
Tekutou směs vliji do směsi mouk a promíchávám vařečkou nebo stěrkou. Přidám sýr a jalapeňos. Promíchám.
Vyndám předehřátý plech a opatrně do něj vliji směs. Peču asi 20-25 min. Chléb je hotový, když se odlepuje od formy a špejle je suchá.
Lze ho jíst vlažný - to je pak hodně pikantní. Jakmile vychladne, tak se pálivost sníží.
Lze to udělat i bez sýru a papriček.
Komentáře
Okomentovat