Když nevím, co s bílky, tak tu jsou šupky. Recept jsem získala od Martiny a Gabky. Originál je jen s mandlemi, ale dá se tam přidat cokoliv podle chuti. Já do dnešní verze přidala anýz, neloupané mandle, brusinky a lískové ořechy.
Další verze je s neloupanými mandlemi a vlašskými ořechy. Ořechy nijak nesekám, dávám v celku.
Sušenky jsou tvrdé, vydrží (tedy jestli je hned nesníte).
Suroviny
4 - 6 bílků
100 - 140 g moučkového cukru (dávám 140)
špetka soli
100 - 140 g hladké mouky (dávám 120)
Postup
Ušlehám bílky se špetkou soli, až jsou hotové přidávám postupně cukr. Následně mouku. Nakonec přisypu neloupané mandle (anebo dle chuti).
Troubu předehřeji na 180°C. Hřbet vymažu sádlem.
Do hřbetu vliji hmotu a peču do růžova, trvá to přibližně 15-20 min.
Vyndám a nechám trochu přechladnout.
Krájím na co nejtenčí plátky, které pokládám na plech (bez všeho).
Troubu dám na 120°C a plátky na plechu suším, až jsou tvrdé a růžové. Tohle celkem trvá, až hodinu (když nevydržím, tak přidám teplotu na 150°).
Komentáře
Okomentovat