Pstruh s chřestovým salátem


Ryby mám ráda v základní jednoduché úpravě.

Suroviny
pstruh duhový filety
míchaný listový salát (řepa, rukola, ledový,...)
rajče
4 pazochy bílého (nebo zeleného) chřestu
mořská sůl
pařížský pepř
olivový olej, máslo
vinný ocet
citron

Postup
Salát si na talíři smíchám s olivovým olejem, vinným octem a mořskou solí. Udělám lůžko.

Chřest si oloupu, nakrájím na kousky a lehce osmahnu na olivovém oleji s trochou pařížského pepře. Přisypu k salátu.

Filet si opláchnu a osuším, vyndám pinzetou kosti - je jich tam pár, uprostřed, jde to krásně. Lehce osolím a opepřím, jen ze strany masa.
Dám smažit nejdřív filetem dolů.
Po chvilce otočím (max 2 min), přidám kousek másla a rajče na čtvrtky. A zase chvilku 1-2 min.

Na talíři lehce pokapu citrónem.










Komentáře