Mungo fazolová polévka se šunkovým kabanosem a cizrnou


Vydatná polévka, jako samostatný chod.

Suroviny
1/2 sáčku mungo fazole, namočit na 30 min a vymýt
15 cm šunkového kabanosu z Libiny
1 konzerva cizrny
máslo a hladká mouka na jíšku
1 velká červená cibule najemno
majoránka, tymián
pepř, sůl, drcený kmín
2 stroužky česneku nastrouhaného najemno
1/2 kelímku smetany
2 lžíce octa

Postup
Fazole v osolené vodě uvařím skoro do měkka. Přidám tymián, majoránku, drcený kmín, česnek, ocet, sůl a pepř. Vedle na pánvi si na troše sádla osmažím cibuli a kabanos. Přidám do polévky. Připravím si jíšku, zamíchám do polévky a nechám ještě 10-15 provařit.
Přidám slitou konzervu cizrny a smetanu. Ochutnám, případně dochutím solí/octem.
Nechám chvíli odstát, aby se chutě prolnuly a podávám třeba s dobrým šumavským chlebem



Komentáře