Tohle je kuřecí verze, z celého kuřete. Když budeš chtít hovězí, stačí jen místo kuřete dát hovězí kližku, oháňku a morkovou kost a litr kuřecího vývaru. Vařím se surovinami, které mám a uvádím, co je ještě v originál receptu.
Suroviny na vývar
1 celé kuře
1 velká cibule, omytá, okrojená vrch a spodek, osmažená na pánvi
10 cm zázvoru, oloupaného a osmaženého na pánvi s cibulí
1 ředkev daikon (bílá dlouhá), oloupaná
0,5 vepřového bujonu (jestli nemáš, nevadí)
10 badyánů
6 hřebíčků
2 svitky skořice (v originálu je i čínská skořice)
1 vrchovatá lžička semen koriandru
1 vrchovatá lžička fenyklu
1 lžička černého pepře celého
4 tobolky kardamonu (v originálu je nepálský, ale ten nemám)
lžíce třtinového cukru (v originálu je cukr kandys)
3 lžičky soli
4 kousky sušené pomerančové kůry (nemáš-li, vynechej nebo přidej čerstvou)
250 ml vepřového bujonu
2 stonky citrónové trávy (nemusí být)
na dochucení vývaru: 4 lžíce rybí omáčky, mletý pepř, kostka bujonu pho (nemusí být)
K podávání
trhané kuřecí maso z vývaru
červená cibule na plátky
čerstvý koriandr
rýžové silné nudle (ale dají se i vlasové)
Na dochucení
omáčky hoisin
omáčka sriracha
klínky limetky
chilli papričky na plátky
rybí omáčka
Postup
Vařím v tlakovém hrnci. Na sucho na pánvi si osmažím cibuli a zázvor, na chvíli přihodím všechno koření, až zavoní.
Celé kuře, ředkev a obsah pánvičky přemístím do hrnce, osolím, přidala jsem i citrónovou trávu (ale v originál receptu není), zaliji horkou vodou a přidám vepřový vývar.
Vařím asi 1,5 hodiny.
Vývar sliji a dochutím rybí omáčkou, mletým pepřem.
Kuře oberu a maso natrhám
Do větší misky dám uvařené rýžové nudle, maso, koriandr a červenou cibuli. Zaliji horkým vývarem. Každý si už podle chuti přidá omáčky a chilli.
Komentáře
Okomentovat